AMSTERDAM - Tussen de dagelijkse lijst met nieuwe computervirussen, is nu een nieuwe gevaarlijke worm opgedoken. Internetters die gebruik maken van Microsoft Outlook worden gewaarschuwd voor het W32.Hunch.C@mm-virus.

W32.Hunch.C@mm is een e-mailworm zoals velen. Het virus wordt geactiveerd door de bijlage te openen en is alleen gevaarlijk voor ieder die Microsoft Outlook gebruikt. Nadat het geactiveerd is, stuurt het virus zichzelf door naar alle e-mailadressen die in het adressenboek van Outlook.

Het virus is behoorlijk agressief omdat het vijf bestanden in de Windows directory verwijdert met de extensie xls, .doc, .wav, .dwg, .mp3, .bak, .cdx, .bmp, .htm, .hlp, .chm, .jpg, .cdr, .mdb, .dbf, of .ico. Ook verandert het virus het opstartbestand autoexec.bat zodanig dat de computer bij het herstarten de harde schijf probeert te formatteren (tenminste bij Windows 95/98/Me).

Het W32.Hunch.C@mm-mailtje heeft een wisselende onderwerpregel. De tekst in het bericht zelf is: "Tal como te prometi; te envio mi foto en el archivo adjuncto..." De naam van de bijlage wisselt ook, maar de grootte is 73,728 bytes.

/LINKS
Symantec
Virusalert.nl
McAfee
Trend Micro