Samsung heeft enkele reclamevideo's uitgebracht, waarin het op subtiele wijze de tekortkomingen van iPads probeert aan te kaarten.

Samsung promoot de Galaxy Pro-tablets in een viertal reclamevideo's.

In een van de video's klaagt een iPad-gebruiker over een bestand dat door zijn kind verwijderd zou zijn. De Samsung-gebruiker reageert met de vraag of zijn tablet geen verschillende gebruikersaccounts ondersteunt. 

In een andere video laat Samsung zien dat de Galaxy Pro-tablets kunnen multitasken, door meerdere apps op één scherm te tonen. iPads zijn beperkt tot één app, net zoals veel andere tablets overigens.

Een laatste filmpje claimt dat de Galaxy Pro-tablets een beter scherm hebben, dankzij de hogere pixeldichtheid. De Pro 10.1 en 8.4 hebben inderdaad een hogere pixeldichtheid dan de iPad Air en de retina iPad Mini, maar het verschil is niet opzienbarend groot.

Ook de Kindle wordt nog op de hak genomen, aangezien dat apparaat alleen maar gebruikt kan worden om boeken te lezen, en niet om bijvoorbeeld filmpjes op af te spelen. Dergelijke reclames zijn schering en inslag in met name de VS. Eerder maakte Microsoft een Samsung-tablet al belachelijk, terwijl Samsung de iPad Air al eens op de korrel nam

Review: Gigatablet Samsung Galaxy Note Pro van 12,2 inch