AMSTERDAM - Telfort gaat alle operationele activiteiten op zijn mobiele netwerk uitbesteden aan Ericsson. Het mobiele belbedrijf wil zich meer op de dienstverlening aan klanten richten en minder op de complexe technologische vraagstukken die het netwerkbeheer met zich meebrengt.
Telfort
Ericsson

Ook verwacht Telfort dat de uitbesteding kostenbesparend werkt. Beide bedrijven hebben een intentieverklaring ondertekend.

Onderdeel van de uitbesteding is dat Ericsson het merendeel van de 240 medewerkers van Telforts afdeling Networks & Systems overneemt. De ondernemingsraad is hierbij betrokken.

Het mobiele netwerk blijft in eigendom en onder volledige controle van Telfort. Ericsson zorgt voor de dagelijkse bedrijfsvoering met de bijhorende planning, ontwerp en implementatie.

Ericsson is leverancier van een groot deel van Telforts netwerk. Ook voor de uitrol van het toekomstige UMTS-netwerk waarmee onder meer supersnel mobiel internetten mogelijk wordt, zijn afspraken met Ericsson gemaakt.

Algemeen directeur T. aan de Stegge zegt met de overeenkomst een nieuwe stap in Telforts strategie te zetten. "Hierbij concentreren we ons meer en meer op onze markt, ofwel het bieden van de diensten waar onze klanten om vragen, en minder op de steeds complexere technologie."