Door overbelasting van de site van de Belastingdienst krijgen burgers twee dagen uitstel voor het indienen van de belastingaangifte. 

De stroom belastingaangiftes die de Belastingdienst via de website binnenkrijgt, leek maandagavond laat weer op gang te komen.  Door drukte werkte de site maandagavond niet naar behoren.

Dat liet een woordvoerster van het ministerie van Financiën weten.

Maandag was eigenlijk de laatste dag dat de jaaraangifte kon worden ingediend, tenzij uitstel is of wordt aangevraagd. Dit aanvragen kan naast online ook telefonisch, door de storing krijgt iedereen twee dagen extra de tijd.

Op Allestoringen.nl kwamen sinds ongeveer 20.00 uur maandagavond zo'n tweeduizend meldingen binnen dat de site slecht of niet bereikbaar was.

De Belastingdienst gaf via Twitter het advies het indienen van de aangifte bij een foutmelding later op de avond nog eens te proberen. "Maar we zijn coulant en geven burgers bij wie de aangifte niet doorkomt twee dagen uitstel", zei woordvoerder van de Belastingdienst Patricia van Schoonhoven.

Drukte

De website ondervond door drukte problemen. Veel mensen kregen een foutmelding bij het indienen van de aangifte. De Belastingdienst ontving wel enkele aangiftes, maar duidelijk was dat het niet de gebruikelijke hoeveelheid was.

"Vermoedelijk hebben veel mensen mede door het mooie weer dit weekend tot het laatst gewacht met het indienen van hun belastingaangifte", zegt woordvoerder van de Belastingdienst Nick Kouwenhoven. 

Tips om minder belasting te betalen | Belastingtips voor woningeigenaren | Belastingtips voor spaarders en beleggers | Belastingtips voor zzp'ers