Facbeook-ceo Mark Zuckerberg heeft met president Barack Obama gebeld om zijn frustratie te uiten over het huidige beleid van de Amerikaanse overheid.

Dat schrijft Mark Zuckerberg in een openbaar Facebook-bericht.

Volgens Zuckerberg werkt het internet momenteel goed, omdat de meeste internetgebruikers en -bedrijven continu hard werken aan een veilig en beter internet.

"Daarom ben ik zo gefrustreerd door onze overheid. Wanneer onze programmeurs werken aan de beveiliging, doen ze dat met criminelen in gedachte, niet onze eigen overheid."

"De Amerikaanse overheid moet een strijder zijn voor het internet, geen bedreiging. Ze moeten veel transparanter zijn over wat ze doen, anders zullen mensen van het ergste uitgaan", aldus de oprichter van Facebook.

Het lijkt er niet op alsof zijn gesprek mogelijke hervormingen heeft versneld: "Helaas lijkt het er op dat het erg lang zal gaan duren voordat er echte hervormingen zullen worden doorgevoerd."

Volgens Zuckerberg is het daarom aan "ons allemaal om het internet dat wij willen te bouwen". Volgens de Facebook-ceo kunnen de internetgebruikers gezamelijk een internet bouwen dat groter, belangrijker maar ook veilig is. 

Vijf dingen die je moet weten over Facebook