Hackers hebben geclaimd dat bitcoinbeurs Mt. Gox geen bitcoins is kwijtgeraakt, maar deze zelf heeft gestolen van gebruikers.

De groep hackers wist een database met klantensaldo's in handen te krijgen. Daaruit zou blijken dat de site nog ruim 950.000 bitcoins in kas heeft, meldt Forbes.

Eerder stelde ceo Mark Karpeles dat er 750.000 bitcoins van gebruikers waren kwijtgeraakt, naast 100.000 bitcoins van de dienst zelf. Die vertegenwoordigen momenteel een waarde van zo'n 400 miljoen euro.

De hackers wisten toegang te krijgen tot het Reddit-account en persoonlijke blog van Karpeles. Daar plaatsten zij hun beschuldigingen en links naar de ruim 700 MB grote database.

De echtheid van het bestand kon niet direct worden geverifieerd, al schrijft Rick Falkvinge, oprichter van de Zweedse Piratenpartij, op Twitter dat zijn eigen saldo in het document juist lijkt te zijn.

Mt. Gox beweert zelf dat honderdduizenden bitcoins zijn verdwenen door een fout in het bitcoin-protocol, die door criminelen jarenlang is misbruikt. De site heeft niet gereageerd op de publicatie van de hackers.

Hoe Mt. Gox honderden miljoenen aan bitcoins verloor