Instagram zou voor 100 miljoen dollar een overeenkomst hebben getekend met advertentiebedrijf Omnicom Media, voor een jaar lang reclame op het sociale fotonetwerk.

Dat meldt Ad Age op basis van anonieme bronnen.

Omnicom Media stuurt als een van 's werelds grootste advertentiegroepen verschillende pr- en reclamebedrijven aan. De verwachting is dat het aantal advertenties dat Instagram-gebruikers op hun tijdlijn zien zal toenemen.

Tot nu toe zagen gebruikers van Instagram maar weinig reclames. De fotodienst werd in 2012 voor 1 miljard dollar door Facebook overgenomen, pas eind vorig jaar zagen gebruikers in sommige landen de eerste advertentie op Instagram.

Mooie foto's

"Dit verandert onze advertentiestrategie niet", aldus Instagram-marketinghoofd Jim Squires tegen Ad Age over het reclamebeleid van Instagram. "Gebruikers zullen een beperkt aantal mooie, kwalitatief hoogstaande foto's en video's zien van merken die op Instagram al actief zijn."

Instagram zegt bewust met een beperkt aantal adverteerders samen te werken, enkel op lange termijn, om zo het type geautomatiseerde reclames dat bijvoorbeeld Facebook-gebruikers zien te voorkomen.

Maatregelen Facebook en Instagram tegen illegale wapenverkoop

Nederlanders omarmen Snapchat, Pinterest en Instagram