Mt. Gox, voorheen de grootste site waarop bitcoins konden worden bewaard en gewisseld voor andere valuta, heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Dat heeft een advocaat van het Japanse bedrijf vrijdag tijdens een persconferentie gezegd, meldt de Wall Street Journal. Een faillissement lijkt dichtbij voor de dienst.

De site heeft een uitstaande schuld van 6,5 miljard yen (47 miljoen euro), zei hij. Sinds begin deze week is de site helemaal offline. Eerder werden alle transacties al stopgezet.

Er lekte een intern document uit waaruit bleek dat bijna 750.000 bitcoins van Mt. Gox zijn gestolen. Die vertegenwoordigen een waarde van zo'n 300 miljoen euro. De advocaat van Mt. Gox  bevestigde dat er zo veel bitcoins van gebruikers zijn kwijtgeraakt, naast 100.000 'eigen' bitcoins.

De diefstal zou over een periode van ruim een jaar hebben plaatsgevonden, door misbruik te maken van een fout in het systeem. 

De waarde van een bitcoin is ondanks de problemen bij Mt. Gox redelijk stabiel gebleven. Andere bitcoinbeurzen hebben zich van de site gedistantieerd en zeggen geen last te hebben van dezelfde bug die de diefstal mogelijk maakte. Eén bitcoin is vrijdagochtend ruim 400 euro waard.

Bitcoin: de gevaren en alternatieven