Tijdens een zogeheten hackathon bij Netflix is een functionaliteit gebouwd die in combinatie met een Fitbit-armband automatisch een video pauzeert als de kijker in slaap valt.

Dat blijkt uit een video die Netflix online heeft gezet. De projecten die uit de hackathon, een soort wedstrijd om nieuwe ideeën te bedenken en mogelijk te maken, komen worden lang niet altijd in gebruik genomen.

Sleep Tracker, zoals de nieuwe functie genoemd wordt, koppelt Netflix aan de slimme armband Fitbit die onder meer het slaapritme kan monitoren. Wanneer de gebruiker in slaap valt stuurt Fitbit een signaal naar Netflix en wordt de serie of film die wordt bekeken gepauzeerd.

Wanneer de gebruiker wakker wordt of de volgende dag verder wil kijken, kan hij kiezen om de aflevering te starten van wanneer hij in slaap gevallen is.

Er werden tal van andere ideeën bedacht tijdens de hackathon in februari. Er werd onder meer een omgeving voor afspeellijsten gebouwd. Gebruikers van Netflix kunnen daar hele series en films of specifieke afleveringen in plaatsen.

In een video leggen de makers uit dat er bijvoorbeeld een afspeellijst voor kinderen of voor tijdens de feestdagen kan worden gemaakt.

Netflix verrast door Nederland succes

Review: Moderne stappenteller Fitbit Flex met app