Google is met Street View-apparatuur afgereisd naar de Canadese plaats Churchill, om migrerende ijsberen vast te leggen op panoramabeelden.

Het tijdschrift Popular Science was aanwezig bij de expeditie, die werd uitgevoerd in samenwerking met natuurbeschermingsorganisatie Polar Bears International (PBI).

De beelden zullen het ook mogelijk maken om in de toekomst het landschap in het noorden van Canada, aan de Hudsonbaai, te vergelijken met de situatie in 2014. Zo kan worden bestudeerd hoe de leefomgeving van de ijsberen verandert door de opwarming van de aarde.

"Terwijl we werken aan het veiligstellen van hun leefomgeving, kan PBI de Street View-beelden toevoegen aan de essentiële hulpmiddelen die we gebruiken om de grootste dreiging voor ijsberen te beoordelen en hierop te reageren", schrijft directeur Krista Wright van PBI op een blog van Google.

Omdat ijsberen gevaarlijk kunnen zijn voor mensen, werden zeer grote voertuigen ingezet om veilig door de toendra te rijden. Op een speciale Google Maps-pagina zijn de resultaten te bekijken.

Bekijk andere recente toevoegingen aan Street View

Alle Google Street View-voertuigen op een rijtje