Spotify heeft een overeenkomst bereikt met platenlabel Ministry of Sound over de afspeellijsten die gebruikers hadden aangemaakt. De afspeellijsten worden uit de zoekresultaten verwijderd.

Dat meldt The Guardian. Het gaat om bekende afspeellijsten die de precieze nummervolgorde van compilatiealbums van het label kopiëren. 

Andere Spotify-gebruikers kunnen deze afspeellijsten volgen. Sommige afspeellijsten gebruiken bovendien de naam 'Ministry of Sound'. De albums van het label zijn niet beschikbaar op de streamingdienst, maar de nummers die voorkomen op de compilaties zijn vaak wel via andere albums beschikbaar.

Hoewel beide partijen al sinds 2012 over deze kwestie discussiëren, hebben Spotify en Ministry of Sound een overeenkomst bereikt. De afspeellijsten mogen worden behouden, maar ze worden niet meer in de zoekresultaten getoond. Ook kunnen nieuwe Spotify-gebruikes de afspeellijsten niet meer volgen.

Spotify-gebruikers mogen nog steeds de nummervolgorde van compilatiealbums van Ministry of Sound kopiëren voor eigen gebruik.

Wat betaalt Spotify per stream aan artiesten?

Onbegrensd: waarom Spotify zijn luisterlimiet heeft opgeheven