Apple is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak waarin het bedrijf schuldig werd bevonden van prijsafspraken omtrent e-books.

Dat meldt Reuters.

Apple riep een speciaal gerechtshof voor hoger beroep op om de 'radicale' uitspraak te verwerpen. Apple werd vorig jaar door de Amerikaanse rechter Denise Cote schuldig bevonden aan het maken van prijsafspraken. Apple sprak met uitgevers af om e-books tegen één vaste prijs aan te bieden en geen kortingen te geven.

De techgigant claimt echter dat het niets af wist van de samenzwering tussen uitgevers. Apple zou rechtmatig gebruik hebben gemaakt van de onenigheid en frustraties van de uitgevers ten opzichte van Amazon. Apple zou juist een concurrentiestrijd zijn gestart, die voor lagere prijzen en innovatie heeft gezorgd.

Vijf uitgevers gingen eerder al akkoord met een schikkingsbedrag van 166 miljoen dollar. De rechter beslist later dit jaar of Apple een boete moet betalen. Aanklagers eisen maar liefst 800 miljoen dollar van Apple. Het techbedrijf wil echter dat de uitspraak  verworpen wordt, of dat er een nieuw proces komt.

Tenslotte noemt Apple de aanstelling van toezichthouder Michael Bromwich 'onconstitutioneel'. Apple probeerde de toezichthouder al meerdere keren te laten verwijderen, omdat Bromwich te agressief is bij het benaderen van bestuursleden en een veels te hoog uurloon declareert.