ARNHEM - Naar de winkel gaan om vervolgens op internet een reis te boeken. Het bedrijf Vakantiediscounter hoopt daarmee klanten over hun internetvrees heen te helpen.

"Volgens mij heffen de winkels de bestaande drempels op", zei directeur A. van Hoof van de onderneming vrijdag. "Denk aan het niet weten hoe te boeken, de angst voor het betalen via internet of simpelweg het niet hebben van een internetaansluiting."

Vakantiediscounter begint eerst met een proef in Arnhem. Als deze slaagt, wil het bedrijf in ieder geval in alle provinciehoofdsteden filialen openen. Uiteindelijk denkt Vakantiediscounter, dat nu online reizen verkoopt, ongeveer vijftien reisbureaus te openen.

Voor klanten die er niet uitkomen, is er in zijn winkel personeel aanwezig om een handje te helpen. De consumenten moeten hun reis met pinpas of via de bank betalen. De reisdocumenten kunnen in de winkels worden opgehaald.

Uit eigen onderzoek van Vakantiediscounter blijkt dat 47 procent van de Nederlanders wel online een vakantie uitzoekt, maar deze niet via de computer boekt. Het reisbureau wordt persoonlijker gevonden of consumenten gaan er uit gewoonte naartoe. In totaal heeft het bedrijf 1182 mensen ondervraagd.