De Nederlandse startup Kiiroo wil een sociaal netwerk opzetten gericht op seks.  Met speciale seksspeeltjes die op afstand met elkaar communiceren zou fysiek contact moeten worden nagebootst.

De Nederlanders zetten dinsdag een project online op crowdfundingwebsite Indiegogo. Ze hopen daar 100.000 dollar op te halen voor het lanceren van Kiiroo.

Het platform is vergelijkbaar met een normaal sociaal netwerk waar gebruikers statusupdates kunnen delen en met elkaar kunnen chatten. Het hele sociale netwerk is in dit geval wel privé.

Wat is het idee achter Kiiroo?

Vibrator

Uiteindelijk is Kiiroo echter gericht op liefde en seks waarbij de makers fysiek contact over het internet mogelijk willen maken. Daarvoor gebruikt Kiiroo een vibrator en een speciaal seksspeeltje voor mannen.

Deze twee apparaten kunnen met elkaar communiceren zodat wanneer de vrouw iets met de vibrator doet de man dit voelt, en andersom. Volgens Kiiroo zijn de apparaten ook geschikt voor twee mannen.

De vibrator beschikt over capacitive touch zoals het scherm van een smartphone. Er zitten diverse sensoren onder de buitenste laag van het product. De vibrator stuurt de aanrakingen die het meet door naar het Kiiroo-platform. Vanuit het platform kan een mannelijke sekspartner vervolgens de data laten ontvangen door zijn eigen apparaat.

Daarin zitten acht samentrekkende ringen die de man moeten stimuleren. Kiirroo heeft een patent op deze technologie in handen.

De vibrator kost 49 dollar, de SVir voor mannen 149 dollar. Ze zijn samen te bestellen voor 198 dollar. Ook is het mogelijk losse donaties te doen.

Hoe werken de apparaten samen?

Toekomst

Het bedrijf stelt werkende prototypes te hebben, maar heeft meer geld nodig om het platform te kunnen lanceren en de producten echt uit te kunnen brengen. Maandagnacht ging de Indiegogo-pagina online en dinsdagochtend stond de teller op bijna 6.000 dollar.

In de toekomst zal Kiiroo ook kijken naar het ondersteunen van seksspeeltjes van derden. Daarvoor zou dan een ontwikkelpakket beschikbaar komen zodat makers van andere producten de technologie van Kiiroo kunnen gebruiken.