Om bij het einde van muziekspeler Winamp stil te staan, heeft Spotify vandaag een eigen muziekspeler geïntroduceerd met het uiterlijk van Winamp en de functionaliteiten van Spotify.

Spotiamp is vanaf vrijdag te downloaden voor premiumgebruikers die tien euro per maand betalen.

Eenmaal gedownload krijgen de gebruikers een muziekspeler te zien die er net als Winamp uit ziet. Deze muziekspeler sluit vrijdag na vijftien jaar zijn deuren.

Winamp werd in de jaren '90 enorm populair door de opkomst van mp3-bestanden. De stopzetting werd in november aangekondigd en kwam vrij onverwachts. Een reden is niet bekend.  Wel heeft Winamp natuurlijk last van andere muziekdiensen zoals Spotify en iTunes.

AOL is sinds 1999 in het bezit van Winamp en kocht het programma toen voor 80 miljoen dollar. Volgens een anonieme bron van Techcrunch zou AOL heel dicht bij een overname zijn waardoor Winamp mogelijk toch blijft bestaan.

Voor nu kunnen Spotify-gebruikers in ieder geval nog even teruggrijpen naar het verleden met SpotiampHet programma is gemaakt door het Zweedse bedrijf Ludde in samenwerking met Spotify.