Het Zweedse bedrijf KnC heeft al voor 28 miljoen dollar aan bitcoinminers verkocht. Het gaat daarbij om het nieuwste model, de Neptune, die 2,1 bitcoins per dag kan minen.

Dat liet het bedrijf weten aan Business Insider.

Het bedrijf maakt al langer speciale hardware om bitcoins te minen, maar hun nieuwste product is nog efficiënter in het minen van bitcoins. Er wordt daarvoor gebruik gemaakt van de nieuwste productiemethoden om processors te produceren, waardoor ze onder meer sneller en zuiniger zijn.

De Neptune biedt 3.000.000 Mhash/s, terwijl een videokaart slechts tussen de 500 en 1000 Mhash/ haalt. Dat betekent dat de Neptune met de huidige moeilijkheidsgraad per dag 2,1 bitcoins minen.

De moeilijkheidsgraad loopt echter op naarmate er meer rekenkracht beschikbaar komt en met de verkoop van ruim 2000 Neptune's zal dit zeker gebeuren. De Neptune kost tussen de 10.000 en 12.999 dollar en kan zichzelf in theorie dus al in minder dan een week terugverdienen.

Alle modellen zijn al uitverkocht en worden begin 2014 uitgeleverd. Behalve KnC zijn er meer bedrijven die gespecialiseerde bitcoinminers ontwikkelen, maar vooralsnog is de Neptune een van de krachtigste miners.

De gevaren en alternatieven van bitcoin

Wat is bitcoin precies en hoe is het ontstaan?