ROTTERDAM - De GGD Rotterdam presenteerde woensdagmiddag een website voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar over drugs en drank. Wethouder Els Kuijper van jeugdbeleid gaf daarvoor in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat het startsein.
De GGD Rotterdam
website

"Je zou er eigenlijk af moeten blijven, maar als je het toch doet: weet dan wat je doet", is de boodschap van Kuijper aan jongeren. De site geeft op een 'leuke en interactieve manier' voorlichting over drank, drugs, roken en gokken. De Rotterdamse Jongeren Raad adviseert de GGD over de denkbeelden van jongeren, waardoor de website aantrekkelijk en actueel moet blijven.

www.drugsrotterdam.nl heeft onder andere een gratis sms-service, quizzen, prijsvragen (waarbij cd's te winnen zijn) en jongeren kunnen er vragen stellen aan bekende Rotterdammers. Als eerste kunnen bezoekers vragen mailen naar rapper Def Rhymz. Van die vragen, die overal over mogen gaan, beantwoordt hij er 25 op de site.

De makers van drugsrotterdam.nl hopen steeds weer nieuwe beroemdheden op de site te krijgen. Op hun lijstje staan ook nog ex-TMF VJ en Yorin-presentatrice Sonya Silva en Sparta-voetballer Nordin Boukhari.