AMSTERDAM - Hans Breukhoven, CEO van de Free Record Shop en Freetel.nl, is de "dirty tricks" van KPN zat. Breukhoven is van mening dat KPN op een steeds agressievere manier bezig is klanten van haar concurrenten lastig te vallen.

"De klanten van telefoonmaatschappijen worden zowel per post als per telefoon door KPN 'nagejaagd om toch maar weer terug te gaan naar KPN. Maar ook als bijvoorbeeld een Freetel.nl-beller verhuist of een ADSL-aansluiting aanvraagt boekt KPN deze beller vaak direct en ongevraagd weer terug naar het KPN-netwerk."

"KPN schroomt niet om via call centers ongevraagd te bellen met halve, onware berekeningen en vele uitspraken die ze niet op papier durven te zetten. Men eindigt standaard het gesprek met de vraag: 'Wilt u weer terug naar KPN? Dat kan nu direct via de telefoon. Wij laten dan even een bandje mee lopen, terwijl we wat vragen stellen zodat u weer met ons belt, u hoeft verder niets te doen.' Ook stuurt men brieven met insinuaties dat KPN altijd goedkoper is en belooft men de terugkomers zelfs een Staatslot."

Hans Breukhoven overweegt zelfs een proces tegen de KPN aan te spannen: "In Engeland heeft Richard Branson jarenlang tegen British Airways geprocedeerd om hun Dirty Tricks tegen Virgin Atlantic veroordeeld te krijgen en dit uiteindelijk ook gewonnen, wat zelfs heeft geleid tot een gedwongen afscheid van de toenmalige Chairman, Lord King".

Klik hier voor de open brief die Breukhoven naar KPN-topman Ad Scheepbouwer heeft vertuurd.