Tijdens een bijeenkomst van Microsoft's aandeelhouders beargumenteerde Ballmer dat zowel de Bing- als de Xbox-divisie van groot belang zijn voor Microsoft.

Volgens Ballmer zijn "de Bing- en Xbox-divisie een belangrijk onderdeel van Microsofts visie".

De Xbox One is de uitkomst van Microsoft's strategie om verschillende apparaten en diensten samen te brengen. Ballmer zei: "Bing is meer dan alleen een zoekmachine, het is een essentieel onderdeel om Microsoft's Azure-dienst te verbeteren".

Ook werd op dinsdag bekend dat Bing geïntegreerd zal worden in de Xbox One. Ballmer kwam vermoedelijk tot zijn uitspraken nadat analisten al tijdenlang van mening zijn dat Microsoft beide divisies beter af kan stoten.

Stephen Elop, ook kanshebber om Ballmer op te volgen, wil dat mogelijk inderdaad doen met die onderdelen volgens een recent gerucht.

Bill Gates

Tijdens de aandeelhoudersbijeenkomst kwam ook oprichter Bill Gates aan het woord. Gates sprak onder meer over de zoektocht naar een nieuwe CEO. "Het overnemen van de rol van CEO is complex."

Voordat Bill Gates inging op de zoektocht naar een nieuwe CEO, bedankte hij eerst Ballmer voor zijn werk van de afgelopen dertien jaar. "Het is een waar voorrecht om leiding te geven aan de enorm getalenteerde mensen die bij Microsoft werken", aldus Gates.

Daarnaast merkte Gates op dat zowel hij als Ballmer "een verplichting hebben om er voor te zorgen dat de volgende CEO de juiste persoon is voor de juiste tijd, voor het bedrijf waar ze van houden".

Bekijk de vijf raarste momenten van Steve Ballmer