Google heeft tijdens een Google+-evenement bekend gemaakt dat er voortaan ook ge-sms't kan worden in de Google Hangouts-app voor Android.

Volgens Google is Hangouts erg populair en gebruikers zouden massaal gevraagd hebben om sms-functionaliteit toe te voegen aan Hangouts. Er hoeft door de toevoeging niet langer geschakeld te worden tussen Hangouts en de berichten-app.

Behalve het versturen van tekstberichten is het nu ook mogelijk om in Hangouts geanimeerde gifjes te delen met vrienden. Een speciale knop naast de verstuur-knop deelt je locatie met vrienden, zodat ze precies kunnen zien waar je bent.

Google kondigde verder enkele verbeteringen aan voor videobellen met Hangouts. De kwaliteit staat standaard op hd, terwijl het ook mogelijk wordt om het volledige scherm te gebruiken tijdens het videobellen. Als laatste kan Hangouts de belichting aanpassen, wanneer het beeld bijvoorbeeld erg donker is.

De update zou vandaag nog in de Play Store moeten verschijnen. Wanneer de iOS-versie een update krijgt maakte Google niet bekend. 

Facebook maakte dinsdag bekend ook met een losse instant messaging-app te komen.

De zes beste alternatieven voor Whatsapp