HP heeft donderdag een aanklacht ingediend waarin het LG, Philips en ook Pioneer beschuldigt van prijsafspraken omtrent cd-, dvd- en Blu-Ray-spelers.

Dat meldt Law 360.

HP heeft een zogeheten antitrust-aanklacht ingediend bij een rechtbank in Texas, Amerika. Volgens de aanklacht hielden onder andere LG en Philips zich bezig met prijsafspraken, waardoor HP teveel zou hebben betaald voor onder meer cd-, dvd- en Blu-Ray-spelers.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie kondigde in 2009 aan onderzoek te gaan doen naar mogelijke prijsafspraken tussen bedrijven die optische disk drives verkochten. Dat leidde uiteindelijk tot een schikking met Hitachi-LG, die een boete moest gaan betalen van 21,1 miljoen dollar.

Te veel betaald

De prijsafspraken begonnen volgens HP echter al in 2004 en duurden voort tot 2010. "In plaats van dat de prijzen daalden nadat producten geïntroduceerd werden, bleven deze juist stabiel of stegen ze zelfs", aldus HP.

Hitachi en LG, die een samenwerkingsverband aangingen onder Hitachi-LG, zijn het eerste bedrijf dat schuld bekend. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan samenzweringen om offertes voor HP, Dell en Microsoft te manipuleren, waardoor deze bedrijven uiteindelijk teveel betaalden voor de optische stations.