De torrentwebsite Isohunt heeft een rechtszaak tegen een aantal Hollywood-studio's geschikt. Het gaat 110 miljoen dollar betalen en de website moet offline gehaald worden.

Dat meldt Variety.

De torrentsite Isohunt werd door een aantal studios uit Hollywood aangeklaagd. Isohunt-eigenaar Gary Fung heeft echter voor de start van de rechtszaak al een schikking getroffen met de aanklagers. 

Volgens die schikking moet Isohunt 110 miljoen dollar (80 miljoen euro) betalen en moet de website uiterlijk op 23 oktober offline zijn gehaald.

Schuldig

De website was al schuldig bevonden aan het faciliteren van inbreuk op auteursrechten. De nieuwe rechtszaak, die op 4 november van start zou gaan, was dan ook enkel bedoeld om de hoogte van de schadevergoeding vast te stellen. Dat bedrag had mogelijk nog veel hoger uit kunnen vallen dan de 80 miljoen euro die Isohunt nu moet betalen.

Isohunt zou moedwillig hebben voorzien in de mogelijkheid om illegale content te downloaden. Het verdiende op die manier veel geld aan advertentie-inkomsten.

Nederland

In Nederland wordt de torrentwebsite van de Pirate Bay geblokkeerd door providers, nadat stichting Brein een rechterlijk bevel wist te bewerkstelligen. De Nederlandse providers zouden echter liever grote filesharers aanpakken dan websites als de Pirate Bay.