Lenovo overweegt overname Blackberry

Het Chinese bedrijf Lenovo overweegt Blackberry over te nemen.

Dat meldt de Wall Street Journal.

Lenovo heeft een overeenkomst getekend, zodat het de administratie van Blackberry onder de loep kan nemen. Het kan dan ook niet anders of Lenovo heeft interesse om de Canadese telefoonfabrikant over te nemen.

Begin 2013 werd al bericht over een mogelijke overname van Blackberry door Lenovo, maar niet veel later distantieerde Lenovo zich van die berichten. Nu Blackberry echter zelf actief op zoek is naar een koper, heeft Lenovo er mogelijk wel oren naar.

Het Chinese bedrijf dat als pc- en laptop-fabrikant begon, verkoopt inmiddels meer smartphones en tablets dan pc's en laptops. Met name Lenovo's Android-telefoons zijn populair in China. Halverwege 2013 gaf Lenovo al aan mogelijk bedrijf over te willen nemen, om marktaandeel in de VS te veroveren.

Overname Blackberry

Het is al tijden lang erg onrustig rondom Blackberry. Halverwege oktober sprak Blackberry nog de mogelijkheid uit om zichzelf in delen te verkopen. Nog geen dag later werd echter bekend dat de oud-oprichters van Blackberry mogelijk een bod uit willen gaan brengen.

Inmiddels is Blackberry bezig met  een grote ontslagronde en probeert het zowel aandeelhouders als consumenten gerust te stellen, middels een brief waarin ze stellen "nergens heen te gaan".

Bekijk de reputatie en toestellen van Blackberry door de jaren heen

Lees meer over:
Tip de redactie