Licht lagere omzet voor Yahoo

Yahoo heeft in het derde kwartaal de winst verder zien stijgen, terwijl de omzet juist iets daalde. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

De omzet kwam uit op 1,081 miljard dollar, vorig jaar was dat 1,089 miljard.

De nettowinst bedroeg 297 miljoen dollar. Vorig jaar was dat nog 2,64 miljard dollar, maar dat was inclusief een opbrengst van 2,8 miljard uit de verkoop van de Chinese branchegenoot Alibaba.

Exclusief eenmalige lasten en baten steeg de winst licht.

Yahoo liet weten meer advertenties te hebben verkocht in het derde kwartaal. De gemiddelde prijs van deze advertenties daalde wel. Volgens analisten is het bedrijf duidelijk op de goede weg naar herstel.

Onder leiding van de nieuwe topvrouw Marissa Mayer, die vorig jaar aantrad als CEO, steeg de beurskoers van het internetbedrijf dit jaar met 70 procent. Ook het aantal gebruikers ging flink omhoog.

Mobiel

Mayer wil zich met Yahoo meer gaan richten op de mobiele apparaten. Dat probeert het bedrijf met name voor elkaar te krijgen door een groot overnames van startups zoals waaronder Qwiki, Astrid en Summly en de populaire blog-tool Tumblr.

De topvrouw zei eerder al dat ze verwacht dat die overnames volgend jaar 2014 effect zullen hebben op de omzet van het bedrijf.

Lees meer over:
Tip de redactie