Intel blijft last hebben van teruglopende pc-markt

Ondanks de teruglopende inkomsten uit de pc-markt, heeft chipproducent Intel heeft in het derde kwartaal een iets hogere winst geboekt dan verwacht.

Intel boekte in het derde kwartaal (pdf) een winst van 2,95 miljard dollar, iets lager dan vorig jaar.

De omzet kwam uit op 13,48 miljard dollar, ongeveer gelijk aan de omzet van het derde kwartaal van vorig jaar. De analysten verwachtten vooraf een totale omzet van 13,47 miljard dollar.

Ondanks de voorzichtige winst blijft Intel last hebben van de teruglopende pc-markt. Het bedrijf zag de inkomsten uit die tak met nog eens 3,5 procent teruglopen ten opzichte van vorig jaar.

Haswell

Het derde kwartaal is de eerste periode waarin effect van de nieuwe Haswell-processor zichtbaar is, een processor die niet alleen in pc's te gebruiken is, maar ook in mobiele apparaten gebruikt kan worden.

Hoewel Intel naar eigen zeggen een kleine verbetering zag in de pc-markt dankzij de Haswell-chip, blijven de pc-voorraden onder "historische gemiddelden".

Tijdens een gesprek met investeerders na bekendmaking van de resultaten zei CEO Brian Krzanich dat de productie van de Broadwell-chip, de opvolger van Haswell, drie maanden is vertraagd door technische problemen.

Lees meer over:
Tip de redactie