Apple heeft medewerkers van Blackberry die ontslagen zijn of dat binnenkort worden opgeroepen om over te stappen naar Apple. Blackberry gaat 40 procent van zijn werknemers ontslaan.

Het Canadese Blackberry liet eind september weten de komende twee jaar een grote reorganisatie door te gaan voeren, na sterk tegenvallende resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar.

Binnen een week nadat Blackberry dat nieuws bekendmaakte, begon Apple medewerkers van Blackberry via Linkedin uit te nodigen voor een wervingsbijeenkomst. Die werd gehouden in het Canadese Cambridge, vlakbij Waterloo waar Blackberry zijn hoofdkantoor heeft. Dat meldt de Financial Post.

"Als je geïnteresseerd bent in het werken aan 's werelds meest geavanceerde mobiele apparaten en besturingssysteem samen met andere geweldige, getalenteerde en gepassioneerde technici, dan heeft Apple misschien mogelijkheden voor je", meldt de uitnodiging die Apple de Blackberry-medewerkers stuurde.

Motorola

De meeste beschikbare posities zijn in Cupertino in de Amerikaanse staat Californië, waar Apple sinds jaar en dag zijn hoofdkantoor heeft.

Ook chipfabrikant Intel heeft een wervingsbijeenkomst gehouden, daags na die van Apple. Intel wil groeien op mobiel gebied, waar het in tegenstelling tot de pc-markt verre van de grootste speler is.

Ook Motorola, een tak van Google, heeft onlangs aangegeven een technisch centrum in het Canadese Waterloo te willen vestigen. Ook Square, een mobiel betaalbedrijf van Twitter-optrichter Jack Dorsney, wil een kantoor in Waterloo openen "om van lokaal talent te kunnen profiteren". Blackberry begon eerder deze week met de grote ontslagronde.

Lees hoe het eens zo grote Blackberry de smartphoneoorlog verloor