Mike Lazaridis en Douglas Fregin hebben een document ingediend, met als intentie om een bod uit te brengen en zo Blackberry over te nemen.

Het document werd ingediend bij de SEC, een Amerikaans overheidsorgaan dat toezicht houdt op de Amerikaanse beurzen.

Mike Lazaridis en Douglas Fregin zijn mede-oprichters van Research in Motion, het bedrijf dat later Blackberry zou gaan heten. Beide heren bezitten elk acht procent van de Blackberry-aandelen en hebben onder andere de investeringsbank Goldman Sachs in de arm genomen om advies te geven over een eventueel bod.

Halverwege augustus werd duidelijk dat Blackberry de mogelijkheid onderzocht om overgenomen te worden. Eind september bracht Fairfax het eerste bod uit, van 4,7 miljard dollar. Op 10 oktober werd echter bekend dat Fairfax het geld niet bij elkaar kan krijgen en dat Blackberry mogelijk in delen wordt verkocht.

Mogelijk proberen Lazaridis en Fregin daar een stokje voor te steken. Vooralsnog bekijken de beide heren echter wat er mogelijk is en hebben ze nog geen bod uitgebracht. Analisten denken overigens dat Blackberry meer waard is dan 4,7 miljard dollar.

Bekijk de reputatie en toestellen van Blackberry door de jaren heen