Ross Ulbricht, vermeend eigenaar van de gesloten online zwarte markt Silk Road, gaat akkoord met het voortzetten van zijn rechtszaak in New York, een wens van de Amerikaanse overheid.

De derde rechtszitting met Ulbricht, die begin deze maand bij het oprollen van Silk Road tegen de lamp liep, duurde nog geen vijf minuten volgens Ars Technica.

Tijdens de zitting ontkende Ulbricht bij monde van zijn advocaat enkele pseudoniemen waaronder hij in zijn vermeende rol als eigenaar van Silk Road mee geassocieerd werd. De meest bekende is de nickname "Dread Pirate Roberts", de naam die tijdens de tweeënhalf jaar dat Silk Road beschikbaar was met de eigenaar werd geassocieerd.

Borgtocht

Ulbricht heeft ingestemd met een voortzetting van de zaak in New York. De overheid zou Ulbricht graag in die staat willen berechten. Tot nu toe werden de zittingen gehouden in San Francisco, de stad van waaruit Ulbricht Silk Road geleid zou hebben.

"Hij zal daar nog steeds vurig proberen op borgtocht vrij te komen", zei de advocaat van Ulbricht. De 29-jarige Amerikaan wordt onder andere verdacht van grootschalige witwassing, samenzwering, hacken en de verkoop van drugs.

Lees vijf vragen over Silk Road