AMSTERDAM - Uitgeversconcern De Telegraaf zal enkele miljoenen investeren in Speurders.nl, om deze online-rubriek de koppositie in de Nederlandse online-advertentiemarkt te bezorgen. Speurders.nl krijgt minimaal vijf jaar de tijd om de huidige nummer 1, Marktplaats.nl, van de troon te stoten.

Volgens Projectleider Michiel van der Meer komt marktaandeel winnen momenteel voor geld verdienen. Hij wil Speurders.nl in de markt zetten als een combinatie van een advertentiesite en een veilingsite. Van der Meer was eerder werkzaam voor de veilingsite Ricardo.nl.

De projectleider geeft toe dat de steun van De Telegraaf-directie voor Speurders.nl mede wordt ingegeven door dalende inkomsten bij de Speurders-rubriek in de krant en voegt daaraan toe: "Omdat wij De Telegraaf achter ons hebben staan, hebben we natuurlijk een enorm bereik. We kunnen maximaal gebruik maken van de krant (oplage 750.000), van het belang dat De Telegraaf heeft in SBS6 en van de banden die er zijn met de regionale dagbladen. Een dergelijk bereik heeft Marktplaats niet."

Saillant detail is dat De Telegraaf eerst geprobeerd heeft met Marktplaats.nl samen te werken.