América Móvil handhaaft zijn bod van 2,40 euro per aandeel op heel KPN. Dat stelt het Mexicaanse telecombedrijf donderdag. 

De onderneming van miljardair Carlos Slim zegt verder wel alle opties open te houden. Ook het intrekken van het bod blijft een optie. 

KPN voert naar eigen zeggen "constructieve gesprekken" met América Móvil. De partijen praten over het ongevraagde bod dat het Mexicaanse bedrijf onlangs op KPN heeft gedaan.

Niet duidelijk

De gesprekken gaan onder meer over de prijs en voorwaarden van een mogelijke overname. KPN zegt rekening te houden met de belangen van alle aandeelhouders, maar weet nog niet waar de gesprekken toe zullen leiden. "Op dit moment is de uitkomst van deze gesprekken niet duidelijk", laat het bedrijf weten.

KPN zegt ook het belang van "de vitale rol van KPN in de Nederlandse maatschappij" mee te wegen. Toch wil het bedrijf nog niet openbaar over het bod praten.  

Non-nieuws

''Onder normale omstandigheden zou een dergelijke mededeling volstrekt non-nieuws zijn, maar KPN is geen normaal bedrijf'', zegt directeur Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een reactie. ''Je zou kunnen zeggen dat de beschermingsconstructie heeft gewerkt.''

De VEB uitte afgelopen week kritiek op KPN, omdat de vereniging vond dat er een reactie op het bod moest komen.

De VEB wil een reactie op de biedprijs. En ook wil de vereniging weten wat KPN vindt van de tussenkomst van de Stichting KPN. Die stichting wierp eind augustus een beschermingswal op en noemde het bod vijandig. 

Vragen

"Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over het voorgenomen bod. Wij hechten veel waarde aan het vertrouwelijk voeren van deze gesprekken en verwachten op een later moment meer duidelijkheid te kunnen verschaffen", zegt KPN. 

Het bedrijf houdt aandeelhouders en andere belanghebbenden op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen als daar aanleiding voor is.

Profiel KPN | Profiel Carlos Slim | Profiel América Móvil De overname van KPN: wat ging er vooraf | Beschermingswal is niet voor eeuwig