De sites en apps van Yahoo winnen aan populariteit. Het bedrijf groeide in een jaar met 20 procent naar 800 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Dat stelde CEO Marissa Mayer woensdagavond op de Techcrunch Disrupt-conferentie. Verkeer naar de blogdienst Tumblr, die sinds kort van Yahoo is, zit niet bij dat getal inbegrepen.

Volgens Mayer willen ook steeds meer mensen werken voor Yahoo. Het bedrijf ontvangt wekelijks 12.000 cv's van sollicitanten.

"We hebben nu ongeveer 12.000 medewerkers. Dus we krijgen eigenlijk elke week een cv voor elke baan die we hebben", zei Mayer volgens de Wall Street Journal. Steeds meer mensen die worden aangenomen door Yahoo werkten eerder ook al voor het bedrijf.

Mobiel

De topvrouw wil zich bij Yahoo focussen op mobiele apparaten. Zo'n 350 miljoen mensen gebruiken elke maand een mobiele telefoon of tablet om diensten van Yahoo te gebruiken.

Het aantal mensen dat voor de mobiele tak van Yahoo werkt is vertienvoudigd. Dat is deels veroorzaakt door een groot aantal overnames van mobiele apps, waaronder Qwiki, Astrid en Summly. In totaal heeft Yahoo sinds het aantreden van Mayer zo'n 20 overnames achter de rug.