Facebook gaat publieke posts voor geselecteerde partijen in feeds verzamelen en openbaar maken. Hiermee wil het sociale netwerk inzicht geven in 'het gesprek van de dag'.

Dat meldt The Wall Street Journal. Door het openbaar maken van publieke posts kunnen geselecteerde partijen toegang krijgen tot de stroom informatie die ze eveneens kunnen filteren.

Het wordt hierdoor mogelijk dat een lokale nieuwszender inzicht krijgt in de onderwerpen waar mensen uit de betreffende regio over praten. Twitter noemt dit "het wereldwijde stadsplein".

De nieuwe functie toont overeenkomsten met Twitter, mede vanwege het gebruik van hashtags op Facebook. Door de hashtags kunnen partijen snel zien wat er speelt bij de gebruikers van het sociale netwerk.

Trending

Daarnaast is Facebook bezig met het testen van een nieuwe trending-sectie. In deze sectie worden de meest populaire hashtags en onderwerpen getoond. Twitter beschikt over eenzelfde feature genaamd trends.

Het openbaar maken van publieke posts wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold. Het is waarschijnlijk dat Facebook op den duur ook Nederlandse partijen gaat selecteren die toegang krijgen tot Nederlandse publieke posts.

5 dingen die je moet weten over Facebook