Enkele maanden na de introductie van de webversie van muziekstreamingdienst Xbox Music is de dienst via de browser ook gratis te gebruiken.

Dat maakt Microsoft op zijn blog bekend. Daarnaast kondigde de softwaregigant aan dat Xbox Music ook naar iOS en Android komt. Deze apps worden elke vier tot zes weken geüpdatet met nieuwe functies.

De apps bieden onder andere de mogelijkheid om muziek te synchroniseren en afspeellijsten aan te passen, maar zijn nog niet van een offlinemodus voorzien. Daarom is er vooralsnog een mobiele dataconnectie nodig om de apps te gebrukken.

De muziekstreamingdienst is al beschikbaar voor Windows 8, Windows Phone en Xbox 360. "Xbox Music wordt een dienst die zich uitstrekt over alle soorten apparaten, waaronder telefoons, tablets, pc's en tv's", aldus Microsoft. Ook deze apps beschikken over enkele nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om op basis van een artiest automatisch afspeellijsten te generen.

Beperkt

Met de dienst van Microsoft is het mogelijk om radio te luisteren, muziek vanuit de cloud af te spelen, nummers vanaf een cd over te zetten en online losse liedjes aan te schaffen. Hiermee wil de softwaregigant meer functies bieden dan bijvoorbeeld muziekstreamingconcurrent Spotify.

Na zes maanden beperkt Microsoft het aantal uur dat de webversie van Xbox Music kan worden gebruikt. Een abonnement op de muziekstreamingdienst kost 9,99 euro per maand.