HOOFDDORP - Seks via het internet of via de telefoon. Veel vrouwen beschouwen dit als vreemdgaan en zien het als een belangrijke bedreiging voor hun relatie als hun partner via de virtuele snelweg of telefoon erotisch contact zoekt met andere dames. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek onder 1400 lezeressen van weekblad Margriet, dat volgende week uitkomt.

Ruim tweederde van de ondervraagden vindt het 'zeer onaangenaam' als haar man zou chatten met een vreemde vrouw. Bijna alle vrouwen (91 procent) moeten er niet aan denken dat hun partner aan telefoonseks zou doen. De lezeressen staan ruimdenkender tegenover het bekijken van een pornofilm. Slechts 29 procent heeft daar problemen mee.

Verder blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen binnen een vaste relatie wel eens fantaseert over seks met iemand anders. Eenderde is wel eens verliefd geworden op een ander persoon en 17 procent ging vreemd terwijl ze een relatie had. Overigens vertelt slechts de helft van de vrouwen hun partner over deze 'buitenechtelijke uitstapjes'.

Minder seks

Vrouwen hebben wat minder seks dan tien jaar geleden, blijkt uit het onderzoek. Destijds ging bijna de helft vaker dan een keer per week met haar partner naar bed, nu is dat 39 procent. Vermoedelijk komt dat omdat vrouwen van tegenwoordig vaak een betaalde baan buitenshuis hebben.

Van de werkende vrouwen (ruim driekwart van alle ondervraagden) geeft eenderde aan dat ze meestal te moe zijn voor seks. 7 procent zegt zelfs dat ze het zo druk hebben dat het er vaak niet van komt.