Google gaat zoekopdrachten met informatie van Gmail, Calendar en Google+ samenvoegen. Gebruikers krijgen hierdoor een persoonlijker antwoord op ingevoerde zoekopdrachten.

Dat blijkt uit een blogpost van Google. De nieuwe dienst kopieert dezelfde mogelijkheden die de slimme zoekassistent Google Now al langer biedt.

De 'persoonlijke ervaring' ontstaat door het combineren van gegevens van verschillende diensten. Zo kunnen gebruikers via een zoekopdracht informatie over onder andere hun vluchtstatus, een specifieke reservering of de status van een pakket opvragen.

Zinnen

De zoekopdrachten kunnen met zinnen als 'is mijn vlucht op tijd' of 'wat zijn mijn plannen voor morgen' worden ingevoerd. Google laat als resultaat de informatie van de gekoppelde diensten zien.

De persoonlijke zoekopdrachten zijn vooralsnog alleen beschikbaar in het Engels. Ook kunnen veel diensten alleen nog in de Verenigde Staten worden geactiveerd. Dit geldt eveneens voor vele functies van Google Now.

Gebruikers waarvoor de persoonlijke zoekresultaten beschikbaar zijn, kunnen de optie naar eigen wens activeren.

Het is niet bekend wanneer de persoonlijke zoekopdrachten in Nederland verschijnen. Ook voor Google Now is het nog onduidelijk wanneer de dienst volledig in het Nederlands beschikbaar is.