De CEO en oprichter van softwarebedrijf Oracle vindt Google, en dan met name oprichter Larry Page, een dief.

Dat liet hij weten in een tv-interview met de Amerikaanse zender CBS News. Volgens Ellison heeft de zoekgigant de code van Oracles software gestolen om onder andere het mobielbesturingssysteem Android te ontwikkelen.

"Wanneer je iets voor Android schrijft, moet je voor alles Oracle Java-gereedschap gebruiken", stelt Ellison. "Op het eind hoef je alleen op de knop 'vertaal naar Android' te drukken en het gebeurt."

Ellisons bedrijf klaagde Google al in 2010 aan vanwege onrechtmatig gebruik van programmeertaal Java, maar die zaak werd in het voordeel van Google beslecht. Android is een zogenoemd open platform (waar iedereen gebruik van mag maken), maar dat is Java ook sinds de originele bedenkers (Sun) het lanceerden. Oracle is echter tegen de beslissing in beroep gegaan.

Apple

Verder liet Ellison zich in het tv-interview ook kritisch uit over Apple, dat volgens hem gedoemd is te mislukken na het overlijden van een van zijn beste vrienden, Steve Jobs. "We zagen Apple met Steve Jobs", waarbij Ellison met een hand omhoog wuifde. Waarna hij vervolgde: "We zagen Apple zonder Steve Jobs, we zagen Apple mét Steve Jobs en nu zien we Apple zónder Steve Jobs", besloot hij met een neerwaartse handbeweging. "Hij was onze Edison. Hij was onze Picasso. Hij was een ongelofelijke uitvinder."