Google heeft alle gebruikers van Gmail overgezet naar de nieuwe lay-out voor het opstellen van e-mails.

Dat meldt de zoekgigant op het eigen blog op Google+. Bij de nieuwe manier van e-mails opstellen, die al in oktober 2012 werd gelanceerd, is de ruimte waarin je e-mails schrijft kleiner en bevindt zich rechts in beeld.

De reden dat Google wil dat gebruikers overstappen op de nieuwe lay-out is omdat het dan makkelijker zou zijn om de inbox te benaderen tijdens het schrijven van een mail.

Omdat veel gebruikers niet tevreden waren met de nieuwe lay-out en gewend waren aan de full screen-optie, heeft Google een extra knop toegevoegd zodat dit nog steeds mogelijk is.

De lay-out wordt in de aankomende dagen bij elk Google Gmail-account toegepast. Terugschakelen naar de oude versie is dan niet meer mogelijk.

Lees ook onze review van de nieuwe Gmail.