Bij de Koreaanse lancering van de G2, het nieuwe vlaggenschip van LG, zijn 20 mensen gewond geraakt.

Onder het mom 'G in the cloud' liet LG een stel heliumbalonnen de lucht in vliegen. Aan 100 balonnen hingen vouchers voor een gratis LG G2, meldt de Korea Times.

In plaats van wachten tot de ballonnen natuurlijk naar beneden kwamen, probeerden mensen de coupons in handen te krijgen door ze met balletjespistolen neer te schieten. Dat liep dusdanig uit de hand dat er 20 gewonden vielen. Hoe zwaar de verwondingen zijn, is onbekend.

De getroffenen krijgen een compensatie van LG. "We zullen ze goede medische verzorging geven, aangezien wij verantwoordelijk zijn voor het evenement", aldus het bedrijf. 

Gelijksoortige evenementen in andere delen van Zuid-Korea zijn om veiligheidsredenen afgelast. Een Zuid-Koreaanse tv-zender maakte een reportage over het incident, dat wordt omgedoopt tot 'World War G', een referentie naar de recente zombiefilm World War Z.

De LG G2 moet uiterlijk in oktober in de Nederlandse winkels liggen. Het toestel, met knoppen aan de achterzijde, werd onlangs al door NUtech aan een test onderworpen. Lees hier de hands-on.