Net als in de trein verwachten steeds meer ov-passagiers dat er internet is in de bus.

Dat blijkt uit een rondgang van Spits langs de grootste busvervoerders.

Steeds meer bussen worden uitgerust met draadloos internet. ''Wij merken dat mensen er vanuit gaan dat ze overal ontvangst hebben'', aldus een woordvoerder van Connexxion. ''Er wordt ook in de bus druk op schermen van tablets en telefoons gekeken.''

Een zegsvrouw van Arriva: ''Omdat er steeds meer lijnen met wifi verschijnen, zullen reizigers het voor de bus ook als standaard gaan beschouwen''. In de intercity is het al eerder regel dan uitzondering.

Sinds 2011 rijden er in Friesland al dertien bussen van Connexxion rond met gratis draadloos internet en de vervoeder bouwt nu wifi in de bussen rondom Eindhoven. Eind 2012 maakte de RET bekend Rotterdamse bussen te willen uitrusten met wifi. Syntus rustte in mei in Gelderland 151 bussen uit met internet en Arriva startte met businternet in Zuid-Holland-Noord. 

Daarnaast wordt er in veel steden een gratis wifi-netwerk aangelegd. Bullseye Wifi doet dat in 38 plaatsen en trekt in totaal 10 miljoen euro uit voor de aanleg van deze netwerken. Ziggo en UPC zetten daarnaast modems van klanten als wifi-netwerk en T-Mobile biedt sinds vorige maand gratis draadloos internet aan in Rotterdam.