ZWAAGWESTEINDE - Familie en vrienden van Marianne Vaatstra hebben een website over het vermoorde meisje opgezet. De bedoeling ervan is tips binnen te krijgen die tot aanhouding van de dader leiden. De site www.mariannevaatstra.nl gaat dinsdagavond of woensdagochtend open. De vader van Marianne, Bouke Vaatstra, heeft dat dinsdag gezegd.

Marianne Vaatstra werd in 1999 in de nacht na Koninginnedag in een weiland bij Veenklooster verkracht en vermoord. De dader is nooit gevonden. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek op 1 juli 2003 afgesloten. Vader Vaatstra is daarop in mei dit jaar met een eigen onderzoek begonnen.

Anderstaligen

Op de website is een deel van de teksten in het Engels en Arabisch vertaald, omdat anderstaligen mogelijk getuige zijn geweest van de moord of informatie daarover hebben.

Dinsdagmiddag was de site al wel in de lucht, maar nog niet open. Voorlopig staan een foto van het 16-jarige meisje, een gedicht, adresgegevens voor tips en haar geboorte- en sterfdatum op de site.

Ook staat er een plattegrond van het gebied tussen Kollum en Buitenpost op. "Ik verwacht er wel wat van. Als er informatie binnenkomt ga ik daarmee eerst zelf aan de slag. Daarna licht ik de recherche in", aldus Bouke Vaatstra.