Er lijkt zich een storing voor te doen waardoor klanten van T-Mobile in het buitenland geen bereik meer hebben.

Honderden klanten maken melding van het probleem op het forum van T-Mobile, waar de provider zelf bevestigt dat er meldingen zijn ontvangen. Inmiddels zou ook de oorzaak van het probleem zijn gevonden, al worden daar verder geen details over gegeven.

Het netwerk valt in het buitenland ineens weg en zelf een provider zoeken lost het probleem ook niet op, schrijft een medewerker van T-Mobile. "We hebben dit probleem in onderzoek."

Meldingen van gebruikers komen onder meer uit België, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije. Ook in de Verenigde Staten, China, Oost-Europese landen en Zuid-Afrika zouden T-Mobile-klanten geen of slechte verbinding hebben. Het probleem lijkt in de nacht van woensdag op donderdag te zijn begonnnen.

Beperkt

Woordvoerder Michael Vos van T-Mobile zegt tegenover NUtech dat het aantal meldingen beperkt is. Tweede en derde pogingen om verbinding te maken met het netwerk lukken volgens Vos vaak wel. Verschillende lezers melden echter aan NUtech dat ook na de verbinding ook na meerdere pogingen niet tot stand komt.

Volgens T-Mobile heeft het 'overgrote' deel van de klanten in het buitenland bereik, ondanks het grote aantal meldingen.

De storing bij de provider volgt op een soortgelijk probleem bij KPN. Klanten van die provider zaten in juli dagenlang zonder bereik in het buitenland.

Inmiddels hebben honderden mensen een schadeformulier ingevuld om gemaakte kosten terug te krijgen van KPN.