AMSTERDAM - Marketingbedrijf Ab fab is in hoger beroep gegaan tegen het verbod op het sturen van commerciële e-mailberichten naar klanten van provider Xs4all. Ook vier klanten van de provider die opkomen voor de bescherming van hun privacy zijn in beroep gegaan.
Ab fab
Xs4all

Begin maart verbood de rechter in Amsterdam Ab Fab om nog langer zogenaamde 'electronic direct marketing' naar Xs4all-abonnees te sturen, op straffe van een dwangsom van 50 euro per e-mailbericht.

Vier Xs4all-klanten sloten zich bij de provider aan omdat ze hinder ondervonden van de ongevraagde e-mail. Volgens hen maakte Ab fab zich schuldig aan het ongevraagd vergaren, bewerken en verhandelen van hun e-mailadressen en was dat een inbreuk op hun privacy, aldus een verklaring van Xs4all.

Die vier klanten zijn op de valreep ook in beroep gegaan omdat de rechter in zijn uitspraak niets heeft gezegd over het privacy-standpunt, vertelt woordvoerster S. Nas van Xs4all. De provider was uiteraard wel ingenomen met het spamverbod van Ab Fab.

Ab Fab wil een nieuwe uitspraak omdat de eerste uitspraak werd gedaan op basis van de voorwaarden van Xs4all. "En die zeggen alleen iets over het verzenden van e-mails door Xs4all-abonnees", stelt het marketingbedrijf in een perbericht."Ab Fab is niet gebonden aan de voorwaarden van Xs4all." Volgens Ab Fab gaat de uitspraak van 7 maart ook in tegen de informatievrijheid dat in grondrecht 10 staat.

Het hoger beroep dient op 18 april.

/NETSpam van mediabedrijf Ab Fab verbodenXS4ALL wil Nederlands 'spambedrijf' aanpakken