De omzet van Spotify is in 2012 meer dan verdubbeld naar 435 miljoen euro.

Dat blijkt uit documenten die de streamingdienst in Luxemburg heeft ingediend, meldt Reuters. Het Zweedse bedrijf staat daar ingeschreven in het bedrijvenregister.

De streamingdienst heeft inmiddels 20 miljoen actieve gebruikers, waarvan 5 miljoen een betaald abonnement hebben.

Ondanks de omzetgroei steeg ook het verlies, van 45 miljoen euro in 2011 naar ruim 58 miljoen euro in 2012. Spotify werd vorig jaar uitgebreid naar verschillende nieuwe landen, waaronder Duitsland en Australië.

Kosten

Dat verlies komt door de hoge kosten die Spotify moet maken. Zo'n 70 procent van alle inkomsten gaat naar platenlabels. Het bedrijf zei onlangs dat het dit jaar verwacht 500 miljoen dollar uit te betalen aan rechthebbenden van gestreamde nummers.

Door het groeiende verlies is niet uitgesloten dat in de toekomst nieuwe investeerders moeten worden gezocht, stelt het bedrijf. Spotify is niet beursgenoteerd.

Uitbreiden

In een reactie op berichten over de cijfers zegt Spotify dat het internationaal uitbreiden van de dienst de prioriteit blijft. De snel stijgende gebruikersaantallen weerspiegelen volgens het bedrijf het succes van het streamingmodel. 

Spotify zegt 'groei op de lange termijn' na te streven, zowel voor de streamingdienst als voor de gehele muziekindustrie.