Microsoft voert een aantal wijzingen door aan de website van clouddienst Skydrive waardoor het bekijken, opslaan en delen van bestanden en foto's verbeterd moeten worden.

Dat maakt Microsoft dinsdag bekend.

Zo ondersteunt Skydrive.com hogere resolutie foto's en worden ook PNG-bestanden in hun originele formaat getoond. Daarnaast is ondersteuning van GIF-bestanden toegevoegd. Ook het draaien van foto's behoort nu tot de mogelijkheden.

Microsoft heeft bovendien gewerkt aan het gemakkelijker opslaan en ordenen van foto's. Zo is het volgens het bedrijf eenvoudiger om foto's te filteren. Bestanden worden dan in mappen getoond, zoals op een computer.

Tot slot pakt het bedrijf de deelfuncties van de Skydrive-website aan. Het is nu mogelijk groepen bestanden of foto's te delen en het overzicht van gedeelde foto's heeft een nieuw uiterlijk. Ook kunnen mensen waarmee bestanden zijn gedeeld in hun e-mail de bestanden aanpassen zonder in te loggen.

Windows 8.1

Microsoft nog ook verder in op hoe Skydrive veranderd is in Windows 8.1, een updateversie van Windows 8 die na de zomer uit zal komen.

"In Windows 8.1 is Skydrive een veel belangrijker onderdeel van de hele ervaring. Je bestanden kunnen direct opgeslagen worden in Skydrive. De nieuwe Skydrive-app (voor Windows 8 red.) geeft je toegang tot al je bestanden dat op je apparaat of in de cloud staan en deze bestanden zijn zelfs toegankelijk als je offline bent", aldus Microsoft.

Windows 8.1 slaat bestanden en foto's 'half' op. Alleen een kleine thumbnail wordt helemaal gedownload. De rest van de foto's staat in Skydrive. Daardoor neemt een map foto's van 1 gigabyte op de harde schijf slechts 10 megabyte in beslag. Ook instellingen en applicaties worden via Skydrive gesynchroniseerd zodat al er wordt ingelogd op een ander Windows 8.1-apparaat automatisch de eigen voorkeuren worden voorgeschoteld.

Bekijk screenshots en onze eerste ervaring met Windows 8.1