Spotify heeft korte tijd een nieuwe pagina online gezet waar muziek kan worden gekozen op basis van de stemming van de gebruiker.

Dat meldt Gizmodo. In de webversie van Spotify verscheen een nieuwe pagina met de titel 'browse'.

Twee maanden geleden werden de aanbevelingen van Spotify nog geheel vernieuwd met het venster 'ontdekken', maar er lijkt dus alweer een nieuwe versie ophanden te zijn.

In de nieuwe pagina, die inmiddels weer offline is gehaald, werd muziek aangeraden op basis van stemming, activiteiten en nieuws. Zo kon bijvoorbeeld geschikte muziek worden opgeroepen voor tijdens het rennen of tijdens een feestje.

Ook was er muziek te vinden bij recent nieuws, zoals het overlijden van de muzikant JJ Cale. Daarnaast was er weer een pagina met recent verschenen muziek te vinden. Die verdween onlangs uit Spotify.

De vernieuwingen volgen op de overname van Tunigo door Spotify. Dat is een app die playlists met nieuwe muziek samenstelt op basis van de voorkeuren van gebruikers. Ook Tunigo kon suggesties baseren op bepaalde stemmingen en genres.

Vermoedelijk komen de nieuwe functies eerst naar de webversie en volgen later de desktop- en mobiele apps. Ook de vorige keer dat een nieuwe aanbevelingspagina werd uitgerold, werd die route gevolgd.