HAMBURG - Het Duitse mediaconcern Bertelsmann Music Group (BMG) brengt een "antipiraterij-cd'' op de markt. De platenmaatschappij gaat goedkopere cd's van 9,99 euro uitbrengen die net als illegaal gekopieerde exemplaren geen originele cover hebben. De informatie over de muziek staat alleen op het schijfje gedrukt.

Dat heeft BMG-manager Maarten Steinkamp gezegd in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel, dat maandag in de kiosken ligt. In de strijd tegen muziekpiraterij op internet maakt de platenmaatschappij ook de normale uitgaven van cd's goedkoper. Deze moeten voortaan 12,99 euro gaan kosten. Daarnaast komt het bedrijf met luxe-uitgaven voor 17,99 euro, die bijvoorbeeld ook als DVD afgespeeld kunnen worden.

De platenmaatschappij gaat in augustus beginnen te werken volgens dit zogenoemde drie-klasse-systeem. Dan worden tevens de oudere cd-uitgaven die nu nog minstens 16,99 euro kosten, afgeprijsd naar 12,99 euro. BMG verwacht dat door de veranderingen de verkopen met een kwart zullen stijgen.