AMSTERDAM - Dat er met het uitwisselingsprogramma Kazaa ook weleens andere programma's geïnstalleerd worden is geen nieuws, wel nieuw is dat software wordt geïnstalleerd waarmee op afstand berekeningen kunnen worden verricht.
Kazaa

Sinds kort wordt er met de installatie van het bekende peer-to-peerprogramma een stukje software geïnstalleerd van het bedrijf
Brilliant Digital Entertainment
Altnet

Volgens het bedrijf wordt er voor installatie wel toestemming aan de gebruiker gevraagd, maar omdat de installatievoorwaarden in negen van de tien gevallen niet worden gelezen, zal in veel computers het programma aanwezig zijn.

Het programma maakt gebruik van ongebruikte processorkracht en opslagruimte van de pc om content te hosten en te verspreiden. Volgens een woordvoerder van Brilliant Digital Entertainment is Altnet wel al op pc's geïnstalleerd maar is het nog niet geactiveerd.

Voorstanders van privacywetgeving hebben hun ernstige bezwaren geuit over deze manier van softwareverspreiding. Het programma is overigens wel te verwijderen zonder het programma Kazaa aan te tasten. Lees hiervoor de aanwijzingen op
Zdnet.nl

/NETRuim 84.000 Nederlandse deelnemers aan SETI-project