In de eerste zes maanden van dit jaar is meer dan 238.000 keer via internet een vergadering gevolgd van de Tweede Kamer. 

Het populairste debat was op 14 mei: toen moest staatssecretaris Frans Weekers van Financiën zich verantwoorden voor de toeslagenfraude door Bulgaarse bendes.

Er keken 8993 mensen via internet naar dit debat, blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van de Tweede Kamer. Weekers kreeg van zeven oppositiepartijen een motie van wantrouwen aan zijn broek, maar wist dankzij de steun van de coalitie, ChristenUnie en SGP toch aan te blijven.

Dolmatov

Een ander populair debat was dat over de in detentie overleden Russische dissident Aleksandr Dolmatov. Ook hier speelde een motie van wantrouwen - dit keer tegen staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) - de hoofdrol. Teeven bleef aan, met de steun van 96 Kamerleden. Er keken 7532 mensen via internet mee naar de vergadering.

De top drie van meest bekeken vergaderingen wordt afgesloten met een debat op 26 juni. De oppositie hekelde premier Mark Rutte toen om het advies van de Europese Commissie om volgend jaar 6 miljard euro te bezuinigen. Dit debat werd door 5421 internetkijkers gevolgd.

SNS Bank

Andere debatten met hoge digitale kijkcijfers gingen over de nationalisatie van de SNS Bank (5347 digitale kijkers), de steun aan Cyprus (4175) en over een kritisch spoorrapport dat niet naar de Kamer was gestuurd (3512).

2011

Of er dit jaar meer mensen via internet naar de vergaderingen in de Tweede Kamer hebben gekeken dan andere jaren, is moeilijk te zeggen. Van 2012 zijn er namelijk geen duidelijke cijfers.

In 2011 keek een opvallend hoog aantal mensen via internet naar de vergaderingen van de Kamer: ruim 1,1 miljoen mensen. Een woordvoerder van de Tweede Kamer heeft daar geen precieze verklaring voor, anders dan dat het politiek gezien een druk jaar was.

De jaren daarvoor (2008 tot en met 2010) schommelen de digitale kijkcijfers tussen de 600.000 en de 650.000.