UPC komt binnenkort naar verluidt met een nieuwe app voor iOS en Android, waarmee gebruikers oproepen op de vaste telefoon kunnen ontvangen en beantwoorden op hun mobiel.

Dat blijkt uit een pagina die donderdag enige tijd te vinden was op Mijn UPC, een interne omgeving voor UPC-klanten. Hier stonden ook links naar de appwinkels van Android en iOS, maar deze bleken nog niet te werken. 

Hoewel de bewuste pagina inmiddels offline is gehaald, hebben bezoekers van een UPC-forum de tekst op de verwijderde pagina vastgelegd in een screenshot.

De nieuwe app heet Horizon Phone. UPC-klanten kunnen middels de app op hun mobieltje bellen en gebeld worden via de vaste lijn. Hiervoor is wel een 3G- of wifi-verbinding nodig.

Kosten

Daarnaast kunnen klanten de voicemail van hun vaste lijn beluisteren via de app. Het gebruik van de app zelf is gratis, maar de kosten van het gebruik van de vaste telefoonlijn moet wel worden betaald.

Wanneer de app beschikbaar komt, is nog niet duidelijk, maar de kortstondige verschijning van de Horizon Phone-pagina op Mijn UPC lijkt erop te wijzen dat de software binnenkort verkrijgbaar zal zijn. 

UPC had, net als Ziggo en KPN, eerder aangegeven ook een app uit te willen brengen waarmee klanten buitenshuis tv kunnen kijken op hun mobieltje.