Een nieuwe update voor Instagram, die de sociale netwerkapp voor foto's uitbreidt met de mogelijkheid om korte filmpjes te delen, blijkt direct populair. Op de eerste dag verwerkte de videodienst 5 miljoen video-uploads. 

Facebook bracht de nieuwe update voor de Android- en iPhone-versies van Instagram donderdag uit. De update maakt het mogelijk om filmpjes met een lengte van maximaal 15 seconden te delen via Instagram, nadat deze zijn voorzien van de kenmerkende visuele filters waar de app bekend om staat.

In de eerste 24 uur na lancering is er 5 miljoen keer gebruikgemaakt van de nieuwe functie. Met name tijdens de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie liep het storm: toen werd er elke minuut 40 uur aan video geüpload.

Miljard

Instagram werd in april 2012 voor 1 miljard dollar door Facebook overgenomen en heeft maandelijks 130 miljoen actieve gebruikers. De sociale fotodienst meldt dat er dagelijks meer dan 1 miljard likes worden gegeven.

De videodienst van Instagram moet de concurrentie aangaan met Vine, het videoplatform van Twitter waar video's van zes seconden kunnen worden gedeeld. Vine liet eerder donderdag weten aan 'nieuwe en spannende features' te werken.

Lees meer technieuws op NUtech